Krachtstenenspel©

Het Krachtstenenspel is een spelwerkvorm voor professionals die werken met kinderen en/of volwassenen. Het Krachtstenenspel is een krachtig coachingstool waarbij spelenderwijs diverse thema’s worden uitgediept. Het is veelzijdig in te zetten en geeft inzicht in het weten, denken, doen en voelen van de speler. Het neemt de speler mee door de vier elementen. Vuur om de intuïtie aan te wakkeren, lucht voor het denkwerk, aarde om wensen handen en voeten te geven en water om te voelen wat het met je doet als alles bij elkaar komt.

Deze spelwerkvorm combineert de bijzondere werking van tien verschillende soorten edelstenen met concrete stappen en praktische oefeningen. De edelstenen geven een extra dimensie aan het spel. Door te spelen, ontstaat een verbinding tussen de persoonlijke intentie van de speler en de helende werking van de stenen. Hierdoor ontstaat een bijzondere bekrachtiging van het bewustzijn. Alle edelsteensoorten die in het spel voorkomen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en daarmee ook voor oudere kinderen en volwassenen.

Rondom het Krachtstenenspel worden prachtige en inspirerende trainingen, workshops en coachsessies gegeven:

Hoe het begon

In 2012 ontwikkelde ik de eerste vorm, toen nog een krachtstenenwiel. In april 2013 rolde de eerste ‘echte’ spellen van de pers. De trainingen rondom het spel volgden al snel en inmiddels is het Krachtstenenspel een goede bekende in coachend Nederland en België. Nog steeds geef ik de trainingen met plezier en geniet ik iedere keer weer van de groeiprocessen van de deelnemers. Kristallisatieprocessen noem ik het.

Het Krachtstenenspel is een uitgebreide spelwerkvorm speciaal ontwikkeld voor coaches, leerkrachten, psychologen, therapeuten en andere hulpverleners. Natuurlijk zet ik het spel ook graag zelf in bij de coaching. Tijdens de sessies die ik zelf geef met het Krachtstenenspel vallen de spelers van de ene verbazing in de andere. Het liefst werk ik intuïtief en laat ik alle ‘spelregels’ los. De stenen wijzen de weg. Echt!

De wens en de belofte

In juni 2012 deed ik een belangrijke belofte aan mijzelf en aan jou. In deze belofte lag de kiem van een wens besloten. Uit deze kiem is dit spel ontstaan. Een spel dat niet is bedacht, maar ontdekt. Gegroeid vanuit een diepe wens, ontvangen met hart en ziel en met verwondering vormgegeven. Met dit spel geef ik mijn belofte door…

Het Krachtstenenspel is onderdeel van De Krachtsteen, praktijk voor coaching, training en meer. Het is ontdekt tijdens de beroepsopleiding De Kunst van Kindercoaching en in samenwerking met collega (kinder)coaches uitgewerkt tot een spelwerkvorm. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme en de wijze adviezen die ik van jullie mocht ontvangen.